latinica  ћирилица
22/12/2014 |  08:47 | Autor: sportske.net

Klivlend bolji od Memfisa, pobjeda Filadelfije

U nastavku NBA lige noćas je odigrano devet utakmica.

Klivlend je odigrao najbolju utakmicu sezone i savladao Memfis u gostima. Vašington je perfektan na turneji i nose kući tri pobjede sa Istoka. Duranta nije bilo na parketu, ali ga je sjajno zamijenio Entoni Dejvis, na nesreću Oklahome. "Lejkersi" su pretrpjeli novi poraz...

Klivlend je najbolje sačuvao za Memfis. Odigrali su gotovo perfektan meč i šutirali 61% protiv najbolje odbrane u ligi.

Posao im je olakšala činjenica da su "Grizliji" bili bez Rendolfa, ali svejedno, ovo je sigurno najbolja partija "Kavsa" u ne baš impresivnoj sezoni. Dion Vejters je dokusurio goste ubacivši 13 od 21 poena u posljednjem periodu. Lebron je dodao 25, uz 11 asistencija, a na drugoj strani Gasol je imao 23, 11 skokova.

Skor Klivlenda protiv timova sa Zapada je očajan ove sezone, 3 pobjede u 9 mečeva, pa je ovakva pobjeda veliko ohrabrenje.

Toronto je očekivano dobio "Nikse". Melo Entoni je ubacio 28 poena za goste, ali je kvalitet "Reptorsa presudio". Oni su dobili šest mečeva u nizu. To je samo zagrijavanje, a u pitanju su rivali s lošim rezultatima ove sezone. Kajl Lovri predvodio Toronto sa 22 poena i 9 asistencija.

Nepredvidivi Feniks je slavio u prestonici. "Sansi" su mini turneju po Istoku završili s tri pobjede. Bledso i Markif Moris su ubacili po 17 poena, Dragić je dodao 16, od toga 12 u trećoj četvrtini kada je tim iz Arizone preuzeo kontrolu.

Vašington se u finišu spustio na -5, ali su "Sunca" ugasila nadu rivala serijom od 9:0 koja je prelomila meč.

DeMarkus Kazins je sa 29 poena i 14 skokova vodio Sakramento do pobjede protiv Lejkersa. Brajant je imao problema i ubacio je 25 poena, ali je pogodio 8 od 30 lopti i uz to napravio 9 grešaka.

Iznenađenje večeri je pobjeda Filadelfije i svaki njihov trijumf je posebna vijest. "Siksersi" su slavili u Orlandu, a sve tri pobjede ove sezone napravili su van svoje dvorane. Domaćinu nije pomogao ni Vučević sa 19 poena i čak 17 skokova.

Uzbudljivo je bilo u Bruklinu gdje su "Netsi" na kraju prelomili meč protiv "Pistonsa", iako bez povrijeđenog Derona Vilijamsa. Njegova zamjena iskusni DŽaret DŽek je uz 15 poena imao 10 asistencija. U finišu je Mejson Plamli pogađao, pa iako su gosti u jednom trenutku smanjili na poen razlike sama završnica je pripala Netsima. Teletović je ubacio 13 poena, a Bojan Bogdanović 14.

Majami je bez Dvejna Vejda savladao "Seltikse" koji su izgubili svoj prvi meč poslije odlaska Ronda u Dalas. Luol Deng je preuzeo odgovornost - ubacio 23 poena pa je pobjeda ostala na Floridi.

Si-DŽej Majls bio je centralna figura meča u Minesoti, a "Pejsersi" su odnijeli pobjedu iz "Tardžet centra". Mladi tim domaćina je napravio previše grešaka - silno nedostaju Rubio, Peković i Kevin Martin. Promašili su 13 od 14 uvodnih šuteva u meču, dozvolili su rivalu da stekne +16 na poluvremenu, pa povratka nije bilo.

Kevin Durant nije igrao protiv "Pelikansa" koji su to iskoristili i slavili u Oklahomi. Entoni Dejvis je bio sjajan sa 38 poena, na drugoj strani Vestbruk je brojao do 29. Veče poslije slabe partije protiv Portlanda, bivši top ruki je podsjetio da je u pitanju vjerovatno najtalentovaniji igrač u ligi. Radio je sve, promašio je tek šest šuteva, uz 38 koševa imao je 12 skokova, 3 blokade i 2 asistencije. Što reče neko, podsjećao je baš na odsutnog Duranta.

Rezultati:

Toronto - Njujork 118:108
Klivlend - Memfis 105:91
Sakramento - LA Lejkers 108:101
Vašington - Feniks 92:104
Bruklin - Detroit 110:105
Majami - Boston 100:84
Orlando - Filadelfija 88:96
Oklahoma - Nju Orleans 99:101
Minesota - Indijana 96:100