latinica  ћирилица
22/12/2014 |  11:49 | Autor: RTRS

U Trebinju održan turnir u boksu i kik-boksu

Trebinjski Kik-boks klub Voriors organizovao je po prvi put turnir na kojem su nastupili iskusni borci, koji iza sebe imaju veliki broj trofeja, kako na domaćim, tako i na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Specijalni gost večeri bio je najupješniji srpski borac u olimpijskom boksu svih vremena, Tadija Kačar. Njemu su uručene zahvalnice za promociju boksa i kik-boksa u Hercegovini.

"Mi postojimo nekih godinu i po dana, i u tom periodu smo napravili dosta dobrih rezultata. Imamo državne prvake i prvake Republike Srpske. Osvajali smo i mnoge međunarodne turnire. Evo, po prvi put smo, uz pomoć grada i sponzora, organizovali ovu reviju boksa i kik-boksa, na kojoj će se u kuk-boksu održati osam profesionalnih borbi po K1 i lou kik pravilima, kao i dva meča u olimpijskom boksu. Ovakve događaje planiramo praviti i u budućnosti, kako bi narodu približili ovaj sport. Ovim putem pozivamo mlade da nam se pridruže i počnu trenirati s nama", rekao je član i trener Kik-boks kluba Voriors Davor Mijović.

Borci su se za ovaj događaj spremali dva-tri mjeseca, a  o svojim mečevima prije početka borbi govorili su borci iz nekoliko kik-boks klubova.

"Večeras naspupam u poluteškoj kategoriji, u disciplini lou kik. Takmičim se protiv borca iz Budve, Marka Novakovića. Već dva mjeseca se spremam, što kondiciono, što tehnički, tako da očekujem dobar meč", rekao je član KBK Voriors Igor Dabić.

"Borim se u kategoriji do 91 kilogram protiv domaćeg borca Igora Lalovića. Očekujem zanimljivu i jaku borbu. Pripreme su bile naporne, tako da se nadam da će se na kraju isplatiti ", izjavio je član KBK Ratnik iz Gacka, Miljan Koprivica.

"Nasupiću u lou kiku, u kategoriji do 85 kilograma. Očekujem pobjedu, isto kao i moj protivnik. Nadam se dobrom rezultatu", rekao je član KBK Predator iz Doboja, Igor Pavičić.

Kik-boks klub Voriors organizovao je ovaj događaj uz pomoć velikog broja sponzora i prijatelja sporta pa se nadaju da će i u budućnosti moći da organizuju slična takmičenja.