latinica  ћирилица
22/12/2014 |  12:20 | Autor: sportske.net

Gutijerez danas ponovo na terenu

Sjajna vijest od Јonasa Gutijereza stigla je 3. novembra kada je saopštio javnosti da je uspio da pobijedi rak i da će dati sve od sebe da se vrati brzo na teren.

Nepuna dva mjeseca nakon toga, on će to i učiniti.

On će svoju prvu utakmicu nakon 8 mjeseci odigrati za mladu ekipu Njukasla.

"Veoma sam srećan što sam se vratio. Bio je ovo težak period za mene. Јako se radujem što sam ponovo na terenu, što ponovo treniram s momcima", rekao je Јonas Gutijerez za televiziju Njukasl junajteda.

"Kada sam dobio rak ništa mi nije bilo na umu, razmišljao sam samo kako da pobijedim tu utakmicu. Prepustio sam se ljekarima, radio sam ono što su mi rekli da radim".

Nisam bio ni u jednom trenutku isfrustriran i upitan zašto se baš meni ovo dogodilo. Јednostavno, život je takav, nije lak nikome", rekao je on.

Јonas je u potpunoj tišini otišao iz Njukasla kada je stigla dijagnoza da ima rak testisa. Skoro da niko nije znao o čemu se radi.

Ljudi su ga na ulici upitali zašto je debeo, zašto je morao da se ošiša do glave, a on je skromno odgovorio šta je u pitanju. Kaže da nikada nije imao problema s tim stvarima.

Takođe, istakao je da je podrška svojih saigrača, kao i velikog broja navijača širom svijeta pomogla da on prebrodi ovu opaku bolest.

"Dobijao sam poruke sa svih strana. Nevjerovatnu podršku sam imao. Navijači su mi dali snagu da prebrodim ovo. Bio sam veoma srećan kada sam dobijao poruke od navijača Njukasla, Majorke, ali i od zvaničnika tih ekipa", rekao je on.