latinica  ћирилица
22/12/2014 |  17:30 | Autor: SRNA

Gradonačelnik Brčkog uručio mališanima u vrtiću novogodišnje paketiće

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić danas je mališanima u vrtiću "Naša djeca" u prigradskom naselju Grčica uručio više od 400 novogodišnjih paketića.

 Dječaci i djevojčice iz ove predškolske ustanove priredili su tim povodom polučasovni zabavni program ispunjen recitacijama, pjesmom i ritmičkim igrama.

"Ovo što su nam djeca najmlađeg uzrasta pokazala potvrđuje da se veoma kvalitetno i predano radi sa njima. S obzirom da je obdanište važno u kompletnoj resocijalizaciji djece i u pripremama za školu, naša lokalna zajednica mora stvarati uslove da se svim mališanima omogući da borave u vrtiću", rekao je Domić.

 On je naveo da jedna javna i dvije privatne predškolske ustanove, koliko ih radi u distriktu, ne zadovoljavaju potrebe za smještajem djece.

"Na početku ove školske godine više od 200 mališana nije moglo biti primljeno u vrtić. U 2015. godini trebalo bi da se otvori i obdanište u naselju Ilićka", napomenula je šef Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje u brčanskoj vladi Mara Matkić.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić će u srijedu, 24. decembra, novogodišnje poklone podijeliti mališanima smještenim na Odjeljenju pedijatrije u gradskoj bolnici, a potom će u prostorijama brčanskog Centra za mentalno zdravlje paketićima obradovati i djecu sa posebnim potrebama.

Prema najavi iz Vladine službe za informisanje, zamjenik gradonačenika Brčkog Esed Kadrić, sutra će posjetiti vrtić "Evlad" u gradskom kvartu Kolobara, a sat kasnije vrtić "Bambi" u Srpskoj varoši da bi najmlađim sugrađanima podijelio novogodišnje paketiće.