latinica  ћирилица
23/12/2014 |  10:25 | Autor: SRNA

Bosić: Potpisnici peticije nisu dovoljno informisani

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da su potpisnici peticije za očuvanje Republike Srpske "nasjeli' na, kako je rekao, priču /predsjednika Srpske Milorada/ Dodika o direktnoj ugroženosti Republike Srpske, koja se svodi na to da bez njega na vlasti nema Srpske".

Komentarišući peticiju, koju je potpisalo više od 150 javnih ličnosti i lidera patriotskih političkih organizacija u Srbiji, a kojom apeluju na zvaničnike i stranačke lidere u Republici Srpskoj da rade na njenom očuvanju, Bosić je rekao da "Dodik već duže sije strah da je Srpska ugrožena, da ima unutrašnje neprijatelje i da su svi oni koji nisu uz SNSD strani plaćenici".

"Nažalost, to se primilo kod određenog broja ljudi, koji ne žive u Republici Srpskoj i koji nisu dovoljno informisani", rekao je Bosić za "Večernje novosti".

Više od 150 javnih ličnosti i lidera patriotskih političkih organizacija u Srbiji potpisalo je 19. decembra peticiju kojom apeluju da zvaničnici i stranački lideri u Republici Srpskoj rade na njenom očuvanju.

Apel u vidu peticije potpisali su istaknuti srpski intelektualci, akademici, profesori univerziteta, književnici, lideri Demokratske stranke Srbije, Pokreta "Dveri" i Srpske radikalne stranke.

Oni su pozvali političare u Republici Srpskoj da se "uzdrže od učešća u bilo kom nivou vlasti na štetu srpskog naroda".

Među potpisnicima peticije su akademici Kosta Čavoški, Vasilije Krestić, Rajko Petrov Nogo, Gojko Đogo i Dragan Nedeljković, predsjednik DSS-a Sanda Rašković Ivić, predsjednik SRS Vojislav Šešelj i član Starešinstva pokreta "Dveri" Boško Obradović.

Tu su i profesori Leon Koen, Milo Lompar, Slobodan Antonić, Јasmina Vujić, Mirko Zurovac, Ratko Marković, Milan Brdar, senator Republike Srpske Milivoje Ivanišević, urednik časopisa Nova srpska politička misao Đorđe Vukadinović, knjižvnik Milovan Danojlić, sportista Milutin Šoškić i drugi.