latinica  ћирилица
21/01/2015 |  08:57 | Autor: TANЈUG

Nastavljeno suđenje Ivanoviću i još četvorici Srba

U Osnovnom sudu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice nastavljeno je suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba.

Današnjim suđenjem počeo je dokazni postupak, a u toku dana, kako je najavljeno, planirano je saslušanje glavnog svjedoka optužbe, koji tereti Ivanovića za događaje iz aprila 1999. godine, javlja Tanjug.

"Ovo je gotovo najvažniji dan suđenja kada je u pitanju Ivanović, odbrana je spremna u potpunosti,"- rekao je jedan od Ivanovićevih branilaca advokat Ljubomir Pantović.

U sudnici se, pored rodbine i prijatelja optuženih Ivanovića i još četvorice Srba, nalaze brojne novinarske ekipe i načelnik kosovskomitrovičkog Okruga Vaso Јelić.

Oliver Ivanović optužen je da je na Kosovu počinio krivično djelo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprijećena kazna za ovo djelo je od pet godina do doživotne robije.

Ostalu četvoricu Srba - Dragoljuba Delibašića, Iliju i Nebojšu Vujačića i Aleksandra Lazovića optužnica tereti za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba izjasnila su se da nisu krivi za djela koja su im stavljena na teret.