latinica  ћирилица
21/01/2015 |  09:28 | Autor: B92

Mišković ostao bez Najka

Sportski brend Najk više nije pod kapom Delta sporta, pišu Večernje novosti.

Poslije više od 20 godina zastupanja ovog brenda, Delta sport i Najk nisu uspjeli da postignu dogovor o nastavku saradnje.

Da će kompanija Miroslava Miškovića izgubiti zastupništvo svjetski poznatog sportskog brenda nagovještavalo se još prošlog ljeta. Prema nekim najavama, glavni zastupnik Najk opreme u Srbiji biće kompanija Sport tajm, čiji su vlasnici Borislav i Dragan Stanojlović. Njihova firma je krajem ljeta tražila menadžere, prodavce, direktore. Borislav Stanojlović vlasnik je lanca sportskih radnji Sport vižn.

Kompanija Delta sport, kojoj je zastupanje brenda Najk bila osnovna djelatnost, zbog izostanka dogovora stavljena je u stanje mirovanja - kažu u ovoj kompaniji. Veći dio zaposlenih premješten je u druge dijelove Deltinog sistema, a ostali u kompaniju koje su preuzele dijelove dosadašnjeg biznisa Delta sporta.

Najk je, inače, posljednji brend čiji je Delta sport bio generalni zastupnik, a u međuvremenu je zastupništvo brojnih  brendova preuzele kompanije Ritejl grup Balkans, koja posluje u okviru grupacije iz Saudijske Arabije.

- Prestanak saradnje sa kompanijom Najk ne znači gašenje Delta sporta - ističu u Delta holdingu, i dodaju, da su u konstantnoj potrazi za poznatim svjetskim brendovima koje će dovesti na srpsko tržište. 

Delta sport je bio glavni zastupnik i distributer brenda Najk ne samo u Srbiji, već i u pojedinim zemljama Balkana, ali i u Rusiji i svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza. Delta je zastupanjem uspjela da toliko poveća prodaju sportske opreme Najk i da je izjednače s opremom Adidas, koji je bio neprikosnoven na ovom tržištu, navode mediji.