latinica  ћирилица
21/01/2015 |  10:03 | Autor: RTRS

Trezege okončao karijeru (VIDEO)

Nekadašnji francuski reprezentativac David Trezege (37) odigrao je svoju posljednju službenu utakmicu.
David Trezege - Foto: Beta/AP
David TrezegeFoto: Beta/AP

Sezonu je završio u indijskom Pune Sityju te objavio kako odlazi u penziju, prenosi portal Goal.com.

"Mislim da je bilo dosta, vrijeme je da počnem razmišljati o penziji", kazao je Trezege nakon što je završila sezona u indijskoj ISL ligi. Trezegue je odigrao devet utakmica u dresu Pune Cityja i zabio dva gola.

Podsjećamo, karijeru je započeo u argentinskom Platenseu, a 1995. godine stiže u Monaco za koji je do 2000. odigrao 38 utakmica i zabio 24 gola. Uslijedilo je odlazak u Јuventus koji ga je platio 23 milijuna evra, a u Torinu se zadržao punih 11 sezona i stekao status jedne od legendi kluba. Za staru damu je odigrao 318 utakmica i zabio 171 gol, dvaput je osvojio Seriju A, bio i najbolji strijelac lige.

Zatim je nastupao za španski Herkules, Banijas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a potom se vratio i u Argentinu. Za River Plate je igrao od 2012. do 2014. te u 35 nastupa zabio 16 golova. Već je tada najavljivao povlačenje iz fudbala, ali odlučio se prihvatiti ponudu Njuels Old Bojsa za koje je na 24 utakmica zabio sedam golova.

Posljednji klub bio mu je indijski Pune Siti u novoosnovanoj profesionalnoj ISL ligi, no sad je odlučio kako je dosta s fudbalom.

S francuskom je reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo 1998. i Evropsko 2000. godine na kojemu je zabio odlučujući, zlatni gol u finalu protiv Italije u 103. minuti. Za "trikolore" je odigrao 71 utakmicu i zabio 34 gola.