latinica  ћирилица
21/01/2015 |  10:51 | Autor: SRNA

Ivanić dobio dopunu izjave koju je uputio Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je dobio dopunu izjave koju je uputio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik
Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH - Foto: RTRS
Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiHFoto: RTRS

On je rekao da je Predsjedništvo BiH od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, dobilo, pisane primjedbe, koje će biti razmotrene u procesu kreiranja zajedničke izjave o evropskom putu BiH.

- U osnovi, sadržaj pomenute izjave, uz određena pojašnjenja, biće onakav kakav je već i predstavljen javnosti. Tu nema suštinskih promjena u dijelu koji se odnose na reforme, već samo pojašnjenja nekih situacija - kaže Ivanić.

Ivanić je izjavio da je Predsjedništvo dobilo potvrde nadležnih institucija da Denis Zvizdić može biti imenovan na funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara, i dodao, da je spreman da izvrši to imenovanje, jer ima saglasnost političkih stranaka iz Republike Srpske, kao i vladajuće koalicije na nivou BiH.

- Međutim, partneri u Federaciji BiH, tu prvenstveno mislim na Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, dogovorili su se da neće ići sa imenovanjem mandatara dok ne bude završen proces imenovanja predsjednika i dva potpredsjednika FBiH. Očigledno je da tu postoji problem u vezi sa izborom potpredsjednika iz reda srpskog naroda - rekao je Ivanić.

On kaže da ne zna o kakvom problemu i rješenju je riječ.

Ivanić je naveo da većinu na nivou BiH čine Demokratski front, SDA, Savez za promjene i HDZ BiH.

- Dakle, sve je tu jasno i sada se čeka samo dogovor federalnih partnera - dodao je Ivanić.