latinica  ћирилица
21/01/2015 |  12:02 | Autor: B92

Simeone: Nikada na klupu Reala ili Brazila

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da nikada neće sjesti na klupu klupu gradskog rivala Reala ili reprezentacije Brazila.

"Da li bih bio trener Real Madrida i Brazila da mi ponude najbolji mogući ugovor? Mislim da bih morao da propustim takvu priliku i oprostim se od novca", rekao je Simeone.

Simeone važi za jednog od najboljih mladih trenera Evrope, prošle sezone doneo je "Јorgandžijama" prvu titulu prvaka Španije od 1996. godine, a njegov menadžerski stil i pristup igri i igračima pobrao je veliki broj simpatija širom svijeta.

S druge strane, Argentinac je rekao da zna da će jednog dana dobiti ponudu da predvodi svoju domovinu, ali i da nije dobio takvu ponudu poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Nisam dobio ponudu da preuzmem Argentinu poslije Mundijala u Brazilu, ali znam da će se to desiti jednog dana", rekao je Simeone, "Uvijek sam govorio da u nacionalnom timu ima mjesta za tipove ljudi, kako ja to volim da kažem – sina, oca i dedu. Rečeno trenerskim rečnikom, mislim da je to mjesto predviđeno za dedu. Nekoga ko je smiren i staložen, nekoga ko stvari može da sagleda na drugačiji način".

Upravo je pristup poslu nešto što izdvaja bivšeg igrača Atletika, Intera i Lacija.

"I dalje osjećam da trebam da budem na terenu, da odrađujem treninge sa ekipom i budem sa igračima dan i noć. To reprezentacija ne može da vam pruži. Da li je to nešto što bih volio da radim jednog dana? Svakako. Proveo sam skoro deceniju i po u nacionalnom timu – to je privilegija i bitan deo mog života. Nadam se da će ta prilika doći u pravo vrijeme za obe strane", zaključio je Simeone.

Atletiko Madrid je trenutno trećeplasirani tim u Premeri sa 41 bodom, četiri manje od lidera Reala.