latinica  ћирилица
21/01/2015 |  13:45 | Autor: Agencije

Nikšić: Laž je da od SDP-a zavisi izbor potpredsjednika FBiH

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić na društvenoj mreži "Fejsbuk" danas je naglasio da je "laž da se vlast ne može formirati jer to blokira SDP BiH, kao što je laž da sve čeka zbog mog odsustva iz BiH".

''Od SDP BiH ne zavisi izbor novog potpredsjednika FBiH, jer u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH predstavnici ovog naroda iz drugih parlamentarnih stranaka imaju sasvim dovoljno kapaciteta da sami predlože i izaberu novog potpredsjednika FBiH'', kaže Nikšić.

On je još jednom pozvao koalicione partnere da to urade, a "ukoliko neće, ne znaju ili ne mogu, onda je red, kao u svim civilizovanim i demokratskim zemljama, da se obrate za pomoć onima koji imaju kapacitet i mogu pomoći".

''SDP-u i meni lično, niko se još nije zvanično obratio i do tada se mi ne osjećamo pozvanim učestvovati u procesu konstituisanja vlasti na bilo koji način. Ako takav zahtjev dođe o njemu se neće izjašnjavati samo Nermin Nikšić, već Predsjedništvo i Glavni odbor SDP BiH, čije su sjednice planirane 27. i 31. januara'', rekao je Nikšić.