latinica  ћирилица
21/01/2015 |  14:16 | Autor: SRNA

U četvrtak oblačno s kišom

Kiša se sutra očekuje u zapadnim i južnim krajevima Republike Srpske i FBiH, a u ostalim krajevima suvo sa sunčanim intervalima
Kiša, oblačno - Foto: RTRS
Kiša, oblačnoFoto: RTRS

Tokom jutra prevladavaće promjenjivo oblačno i u većini krajeva suvo. Na zapadu i jugozapadu biće oblačno, ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na zapadu i jugu kiša će povremeno padati tokom cijelog dana, a u ostalim krajevima prevladavaće promjenjivo oblačno i suvo vrijeme, ponegdje sa sunčanim intervalima i malo toplije.

Јutarnja temperatura vazduha od jedan stepen do šest, na jugu do devet stepeni, a najviša dnevna od sedam do 14 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima biće svježije.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju svježije vrijeme i padavine, kišu u petak, a u noći između petka i subote snijeg koji će padati u nizinama.

Bjelašnica je danas bila najhladnija s minus dva stepena, koliko je izmjereno u 13 časova, dok je Stolac bio najtopliji sa 10 stepeni.

Na Čemernu su izmjerena dva stepena, tri u Kalinoviku i Gacku, četiri u Sokocu, Han Pijesku, Ivan-sedlu, u Nevesinju i Višegradu, pet u Rudom i Bugojnu, šest u Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Ribniku, Bihaću, Gradačcu, Tuzlu i Zvorniku.

U Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru, Sarajevu, Foči, Јajcu, Prijedoru, Bileći, Sanskom Mostu, Srpcu, Srebrenici i Zenici sedam, Doboju, Livnu, Mostaru i Trebinju osam, a u Drvaru, te Kneževu i Ljubinju devet stepeni Celzijusovih.