latinica  ћирилица
21/01/2015 |  15:14 | Autor: SRNA

Cvijanović - Kravčuk: Reforma ključnih sektora

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će prioritet u radu Vlade biti reforma ključnih sektora radi stabilizacije ekonomskih prilika i ostvarivanja privrednog rasta
Željka Cvijanović i Andržej Kravčuk - Foto: SRNA
Željka Cvijanović i Andržej KravčukFoto: SRNA

Cvijanovićeva je upoznala ambasadora Poljske u BiH Andržeja Kravčuka o strateškim ciljevima i programskim načelima Vlade Repubike Srpske koji će se provoditi u narednom periodu.

Na sastanku je razgovarano i o novoj inicijativi EU prema BiH sa osvrtom na mogućnost uspostavljanja efikasnog mehanizma koordinacije, uključujući sve nivoe vlasti u BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska čvrsto opredijeljena za reformske procese s ciljem prevazilaženja zastoja u procesu evropskih integracija u BiH uz jasno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti svih nivoa vlasti.

Na sastanku je razgovarano o modalitetima unapređenja privredne saradnje Republike Srpske i Poljske, a bilo je riječi i o mogućnostima za preuzimanje pozitivnih praksi i iskustava u procesu pristupanja Poljske EU u oblasti poljoprivrede.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.