latinica  ћирилица
21/01/2015 |  16:16 | Autor: Agencije

Skočio sa 7. sprata da spase sina iz plamena

Tridesetčetvorogodišnji muškarac koji radi kao hirurg u bolnici u Moskvi, vrlo dobro zna kako strašno izgleda skakanje sa sedmog sprata zgrade... Ali, on i njegov mali sin nisu imali drugog izbora kada je vatra izbila u njihovom stanu.

 
 
Mihail Abrosimov i njegova porodica bili su u dubokom snu kada je izbio požar u njihovom stanu zbog svjećica sa jelke koje su izazvale kratak spoj, piše Raša tudej.

Mihail se prvi probudio i, pošto su njegovi pokušaji da ugasi vatru bili neuspješni, odveo je svoju ženu Јekaterinu do stepeništa, pa se vratio po njihovog četvorogodišnjeg sina Arsenija, koji se uplašen krio negdje u stanu.

Kad je našao dječaka, cio stan je već zahvatio plamen koji je onemogućio prolaz do vrata.

Čovjek koji radi kao hirurg u lokalnoj bolnici, nije imao izbora osim da skoči sa prozora sedmog sprata. Prilikom pada, iskoristio je svoj gornji dio tijela kao vazdušni jastuk kojim će zaštititi sina.

Mihail i Arsenije su pali na travnjak ispred zgrade i tom prilikom zadobili teške povrede, ali doktori kažu da će obojica preživjeti. Otac je u teškom ali stabilnom stanju i biće mu potrebne brojne operacije da bi se potpuno oporavio.

„Donio je rizičnu odluku, ali inače ne bi imali nikakve šanse da se spasu“, izjavila je Mihailova majka.

Vatrogasci su iz zapaljene zgrade evakuisali više od 20 ljudi. Nekoliko porodica je hospitalizovano, a dvije žene su umrle od trovanja ugljen-monoksidom.

Priča o ocu heroju se pročula po cijeloj Rusiji, a mnogi ljudi koji nikad nisu upoznali porodicu, kao i hirurgovi bivši pacijenti nude svoju pomoć za Abrosimove, koji su izgubili sve u požaru, ali ipak uspjeli da sačuvaju najveću dragocjenost – svog sina.