latinica  ћирилица
21/01/2015 |  18:28 | Autor: TANЈUG

Јemen: Za dva dana ubijeno najmanje 35 ljudi

Najmanje 35 ljudi je ubijeno, a 94 ranjeno, za posljednjih 48 sati, u borbama šiitskih ekstremista i bezbjednosnih snaga u jemenskoj prijestonici Sani, saopštili su danas bolnički i bezbjednosni izvori.
Јemen, Sana - Foto: AP
Јemen, SanaFoto: AP

Isti izvori ranije su objavili da je u ponedjeljak i utorak, u borbama koje su izbile pošto su šiitski pobunjenici zauzeli predsjedničku palatu i napali rezidenciju predsjednika Abdrabuha Mansura Hadija, poginulo 19 ljudi, prenio je AFP.

Šiitski pobunjenici drže kao taoca predsjednika Јemena u njegovoj kući u Sani, saopštila su ranije danas dvojica savjetnika jemenskog predsjednika.

Savjetnici su rekli da predsjednik Abed Rabo Mansur Hadi "ne može da napusti svoju kuću", jer su hutski pobunjenici otjerali obezbjeđenje predsjednika i postavili svoje borce oko njegove kuće.

Šiitski pobunjenici su juče preuzeli kontrolu nad predsjedničkom palatom u Sani i izvršili napad na Hadijevu rezidenciju, što su državni zvaničnici nazvali državnim pučem, a sukobe je osudio i Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija.