latinica  ћирилица
22/01/2015 |  10:21 | Autor: SRNA

Đurić: Srbija ne trguje Trepčom

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Vlada Srbije nije raspravljala o prihvatanju gubitku Kombinata Trepča niti o eventualnoj kompenzaciji za nju.
Marko Đurić - Foto: RTRS
Marko ĐurićFoto: RTRS

On je kao lažnu ocijenio vijest koja je danas plasirana u dnevnom listu Danas da je Vlada razmatrala prihvatanje gubitka Trepče u zamjenu za kompenzaciju i naglasio da ne vjeruje da je lažna trvdnja plasirana slučajno.

Đurić je poručio da Srbija ne trguje imovinom od koje zavisi opstanak Srba na Kosmetu, kao i da se Vlada Srbije mukotrpno ali uspješno bori da zaštiti ono što je srpske.

On je naglasio da tvrdnje anonimnih izvora lista Danas, i ako su zaista date u Beogradu, a ne u Prištini, štete poziciji Srbije u javnosti i doprinose konfuziji, u situaciji "koja je suviše ozbiljna za amaterizam, površnost i spekulacije", saopšteno je iz Kancelarije.

Beogradski list je, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, objavio je da će spor Beograda i Prištine oko Trepče najvjerovatnije biti riješen kompenzacijom i da će to biti "političko rješenje".