latinica  ћирилица
22/01/2015 |  10:31 | Autor: SRNA

Teslić- Do kraja godine rješavanje problema vodosnabdijevanja

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević i direktor "Buk promet" iz Bijeljine Јovan Gajić potpisali su ugovor o proširenju i unapređenju vodovodne i kanalizacione mreže na području teslićke opštine vrijedan više od 4,6 miliona KM.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Ugovorom je predviđeno da radovi počnu od marta. Problem vodosnabdijevanja, prečišćavanja i kanalisanja otpadnih voda, koji opterećuje dvije trećine područja teslićke opštine, biće riješen do kraja ovogodišnje građevinske sezone.

Riječ je o izgradnji kanalizacionog sistema na području gradske zone Teslić u dužini od 5.500 metara fekalnog kolektora, izjavio je Gajić, i dodao, da će se radovi izvoditi i na dvije stanice za prekopavanje kolektora.

Nadogradnja će biti urađena u više naselja u dužini od 15,5 kilometara vodovodne mreže, kao i izgradnja rezervoara za vodu. Biće ukupno četiri rezervoara i tri pumpne stanice za vodu.

Biće riješen problem vodosnadbijevanja naselja koja pripadaju drugoj visinskoj zoni, koje tokom ljeta, pa čak i do šest mjeseci tokom godine, imaju problem sa vodosnadbijevanjem, izjavio je Miličević. Riječ je o naseljima Bežlja, Gornja Radnja, Ukrinica, Rastuša, Čečava, ali i nekim dijelovima uže gradske zone.

On je naveo da projektom nisu nisu obuhvaćena naselja Banja Vrućica i Donjani. Kaže da postoji mogućnost da taj potez bude uključen u ovaj projekat. "Projektnu dokumentaciju pripremamo i nadamo se da će se ovaj dio završiti na osnovu razlike u sredstvima koja će se, vjerovatno, pojaviti", rekao je Miličević.

Projekat proširenja i unapređenja vodovodne i kanalizacione mreže finansira opština Teslić putem kredita.