latinica  ћирилица
22/01/2015 |  14:00 | Autor: RTRS

Sjednica NSRS 3, 4. i 5. februara (VIDEO)

Druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za 3. februar i njeno zasjedanje trajaće 4. i 5. februara, odlučio je danas Kolegijum Parlamenta.
 - Foto: RTRS
Foto: RTRS

Predsjednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović rekao je da je zbog obimnog reda predviđen nastavak te sjednice 9, 10. i 11. februara, odnosno dok ne budu završene sve predviđene tačke dnevnog reda. Dnevni red će sadržavati 36 tačaka, najviše izvještaja, te manji broj zakona i nacrta zakona.

Navodeći da je Kolegijum razmatrao pitanje granice BiH i Crne Gore, Čubrilović je naglasio da je to važno političko i suštinski bitno pitanje za Republiku Srpsku, i da je dobro što je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić pokrenuo inicijativu da ono, možda, bude i na dnevnom redu NSRS.

- Za tako nešto trebalo bi pripremiti ozbiljnu podlogu i stručnu javnost, da bi ona dala svoj sud o tome, jer Narodna skupština nema nadležnost za utvrđivanje granica - naglasio je Čubrilović.

Šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Vukota Govedarica rekao je da bi bilo dobro da se o pitanju Sutorine  raspravnja na posebnoj skupštinskoj sjednici.