latinica  ћирилица
22/01/2015 |  14:19 | Autor: SRNA

Dodik: Vasićev stav nije izazvao unutarstranačku raspravu

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik rekao je da privatni stav Rajka Vasića, iznesen nedavno na njegovom blogu, nije izazvao nikakvu raspravu unutar stranke, te najavio da će na Saboru SNSD-a, koji će biti održan u aprilu, ponovo biti kandidat za predsjednika stranke.
Predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik - Foto: SRNA
Predsjednik RS i SNSD-a Milorad DodikFoto: SRNA

"Ako Vasić zatraži da njegov stav, koji je iznio na blogu, bude delegiran pred organima SNSD-a, ja ću to podržati i raspravljaćemo u vezi s tim. Ovako ne komentarišem bilo čije blogove, pa ni njegove", rekao je Dodik.

On je naglasio da su ga neke stvari napisane na blogu nasmijale, neke imaju osnova, dok je dosta stvari iritirajuće za članstvo u smislu "pribavljanja privilegija za sebe, da je sve on učinio, a niko drugi nije ništa radio".

Dodik je naglasio da je Igor Radojičić na društvenim mrežama napisao da je Vasićeva analiza dobra, ali da to nije razumio kao podršku njegovom stavu.

Predsjednik SNSD-a rekao je da nema ništa protiv da na stranačkom saboru bude još kandidata za predsjednika stranke.

"Da li ću ja biti u politici ili ne odlučivaće članovi SNSD-a i ljudi na izborima, a ne neformalni centri moći, javni ili ne", naglasio je Dodik.