latinica  ћирилица
22/01/2015 |  15:11 | Autor: RTRS

U petak hladnije i padavine

Sutra će u Republici Srpskoj biti oblačno i hladnije sa kišom, u višim planinama snijeg. Popodne na sjeveru intenzivnija i obilnija kiša, koja u noći uz zahlađenje prelazi u snijeg.

Ujutru i prijepodne oblačno sa kišom, u višim planinama sa snijegom. Sredinom dana i popodne na sjeveru padavine jačaju, mjestimično će biti i obilnije. Prema večeri uz zahlađenje kiša prelazi u snijeg, najprije na sjeverozapadu u brdsko-planiskim predjelima, a tokom noći i do jutra i u ostalim krajevima osim juga Hercegovine gdje će padati povremeno kiša, umjerena tokom jutra, a preko dana slaba i povremena. 

Vjetar slab, popodne umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, na jugu uglavnom slab, sjeveroistočni. Јutarnja temperatura vazduha od jedan do šest stepeni Celzijusovih, na jugu do osam, u višim krajevima oko nula stepeni. Najviša dnevna temperatura bez značajnog kolebanja u odnosu na jutarnju i kretaće se od tri do sedam, na jugu oko 10 stepeni, u višim krajevima do dva, a u noći zahlađenje.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Ujutro oblačno i tmurno sa slabijom kišom. Tokom dana kiša jača i biće obilnija. U noći uz zahlađenje kiša prelazi u snijeg i očekuje se formiranje snježnog pokrivača do jutra. Duvaće slab sjeverni vjetar. Јutarnja temperatura vazduha oko četiri, a najviša dnevna do sedam stepeni, u noći zahlađenje.