latinica  ћирилица
22/01/2015 |  15:26 | Autor: SRNA

Dodik: Policija RS sposobna da se suprotstavi terorizmu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska ima sposobnu policiju koja može da, u saradnji sa drugim agencijama u BiH i van nje, preventivno djeluje, ali i da se kvalitetno suprotstavi eventualnim nasrtajima na bezbjednost.
Predsjednik RS Milorad Dodik - Foto: SRNA
Predsjednik RS Milorad DodikFoto: SRNA

 Dodik je naglasio da se čak razmišlja o strategiji proširivanja logističke i organizacione strukture za borbu protiv terorizma.

Na pitanje da prokomentariše terorističke napade u Francuskoj, Dodik je rekao da su "nadležne institucije u Srpskoj zabrinute eskalacijom i razvojem terorističkog potencijala, gdje god da se to dešava".

"Terorizam nije usko pozicioniran, nego šira aktivnost koja se dešava u čitavom svijetu, zbog čega je neophodno izaći izvan prostora BiH, sarađivati sa nekim agencijama od relevantnog značaja i učiniti sve da vlastita bezbjednost, a to znači bezbjednost Republike Srpske bude što je moguće bolja", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da ljudi u Srpskoj moraju da budu sigurni da Republika Srpska ima potencijala i policiju opremljenu da se bori terorizma.