latinica  ћирилица
22/01/2015 |  16:08 | Autor: SRNA

Golijanin: Potrebna rekonstrukcija puta Foča-Šćepan Polje

Član Predsjedništva PDP-a Aleksandar Golijanin smatra da su Јavno preduzeće "Putevi Republike Srpske" i Mistarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske odgovorni zato što još nije urađena rekonstrukcija magistralnog puta Foča - Šćepan Polje, koji povezuje BiH i Crnu Goru.
Aleksandar Golijanin - Foto: RTRS
Aleksandar GolijaninFoto: RTRS

"Na pojedinim dijelovima taj put nije širi od četiri metra, loše se čisti i održava i na njemu su učestale saobraćajne nezgode", rekao je Golijanin na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Golijanin je podsjetio da je više puta pitanja u vezi sa rekonstrukcijom ove saobraćajnice postavljao u parlamentu Republike Srpske, te da je zadnji put dobio odgovor da je sudbina ove saobraćajnice vezana za izgradnju hidroenergetskog sistema "Gornja Drina".

Govoreći o liberalizaciji tržišta struje u BiH i zemljama regiona, Golijanin je ocijenio da je nemoguće provoditi zakon, koji je ranije usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te da će "ići na ruku špekulantima koji imaju želju da stvore što veću zaradu".

On kaže da je interes tih špekulanata devastacija i uništavanje distributivnih preduzeća u okviru Elektroprivrede Republike Srpske, koja se neće moći izboriti sa konkurencijom, odnosno sa licenciranim trgovcima struje u Srpskoj.