latinica  ћирилица
22/01/2015 |  17:29 | Autor: SRNA

Banjaluka - Sanirano klizište u Priječanima

Preduzeće "Kozara putevi" danas je privremeno saniralo klizište koje je oštetilo saobraćajnicu u banjalučkom naselju Priječani.

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković tokom obilaska radova rekao je novinarima da je riječ o privremenoj sanaciji, koja je obavljena prema nalogu Odjeljenja.

"Trajno rješenje za ovo klizište jeste rekonstrukcija kompletne saobraćajnice kroz Priječane. Riješili smo dio imovinskih odnosa i imamo obezbijeđen novac da počnemo ove godine sa izgradnjom puta", rekao je Novaković.

On je istakao da će cijeli projekat izgradnje novog puta biti realizovan fazno, jer su za njegovu realizaciju potrebna velika sredstva koja se ne mogu obezbijediti za jednu godinu.

Novaković je obišao i klizište koje je oštetilo saobraćajnicu u naselju Drakulić, gdje se saobraćaj odvija jednom trakom.

"U toku je izrada tehničke dokumentacije, koju očekujemo da bude gotova uskoro, i odmah ćemo početi sa trajnom sanacijom ovog klizišta. Do tada apelujemo da vozači budu pažljivi prilikom vožnje ovim putem", naglasio je Novaković.

On je potvrdio da su ova klizišta aktivirana više puta tokom prošle godine, ali nije precizirao koliko novca je potrebno za sanaciju.