latinica  ћирилица
23/01/2015 |  13:50 | Autor: RTRS

Rajola namjerava da se kandiduje za predsjenika FIFA

Poznati holandski menadžer Mino Rajola javno je izrazio namjeru da se kandiduje za mjesto predsjednika FIFA.

Rajola, koji zastupa igrače poput Pogbe, Ibrahimovića i Balotelija, istakao je da je poslije godina u kojima je kritikovao FIFA vrijeme da reaguje, prenosi B92.

"Kritikujem FIFA godinama, a sada je vrijeme da reagujem. Dosta mi je načina na koji se Blater i FIFA odnose prema igri, pozli mi samo kad pomislim da on može biti ponovno izabran“, rekao je Rajola.

Rajola je istakao da FIFA ne štiti navijače i ne radi u interesu ljubitelja fudbala. Kritikovao je organizaciju Svjetskog prvenstva.

"FIFA bi trebalo da štiti navijače i fudbalere, a ona to ne radi. Kako ih nije sramota da organizuju Svjetsko prvenstvo u Јužnoj Africi i da onda traže 150 evra za kartu", predočio je Rajola.

Da bi postao zvanični kadnidat za mjesto čelnika FIFA, Rajola mora da dobije odobrenje od pet nacionalnih saveza, a on je izrazio namjeru da se kandiduje na narednim izborima ako sada ne uspije. Takođe je uporedio dugogodišnjeg prvog čovjeka ove organizacije Sepa Blatera s režimom Sjeverne Koreje.

"Ako ne uspijem da se kandidujem ovaj put probaću za četiri godine. Ne znam još uvijek kojih pet saveza će me podržati ali sam uvjeren da će se to desiti. Meni je neshvatljivo da neki savezi i dalje glasaju za Blatera. To je kao da glasate za Sjevernu Koreju, dok je glas meni kao glas Јužnoj Koreji", zaključio je Rajola.