latinica  ћирилица
23/01/2015 |  16:02 | Autor: SRNA

Konstitutivna sjednica Doma naroda 29. januara

Konstitutivna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH biće održana u četvrtak, 29. januara, najavljeno je iz parlamenta.

Prije njenog početka izabranim delegatima će u 11.00 časova biti uručena uvjerenja o dodjeljivanju mandata.

Na konstitutivnoj sjednici delegati će preuzeti dužnost zajedničkim davanjem i pojedinačnim potpisivanjem svečane izjave.

Na sjednici bi trebalo da budu osnovana tri kluba delegata konstitutivnih naroda, te izabrani predsjedavajući i njegovi zamjenici.

Konstitutivnom sjednicom predsjedavaće najstariji izabrani prisutni delegat, a to bi trebalo da bude srpski delegat iz SNSD-a Sredoje Nović.

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH juče je u Sarajevu potvrdila rezultate posrednih izbora iz FBiH za Dom naroda parlamenta BiH, čime je završeno kompletiranje ovog doma.

Iz FBiH u Dom naroda parlamenta BiH iz reda bošnjačkog naroda izabrani su Halid Genjac, Sead Kadić, Fahrudin Radončić, Sifet Podžić i Safet Softić, dok su iz reda Hrvata izabrani Bariša Čolak, Zdenka DŽabas, Mario Karamatić, Martin Raguž i Ljilja Zovko.

Krajem decembra CIK je potvrdio rezultate posrednih izbora srpskih delegata u Dom naroda, pa će Klub srpskih delegata u narednom četvorogodišnjem mandatu činiti Nebojša Radmanović, Sredoje Nović, Ognjen Tadić, Darko Babalj i Dragutin Rodić.