latinica  ћирилица
23/01/2015 |  18:20 | Autor: B92

Rusija: Ostavka selektora zbog doping afere

Selektor atletske reprezentacije Rusije Valentin Maslakov ponudio je ostavku zbog doping skandala koji potresa tu selekciju.
Atletika - Foto: ilustracija
AtletikaFoto: ilustracija

Maslakov je selekciju Rusije predvodio je od 2007. godine a poslije skandala je odlučio da se samovljno povuče sa funkcije selektora.

"Razgovarali smo o tome poslije doping skandala. Iako Maslakov nema nikakve veze sa tim nije mogao da sedi skrštenih ruku, odlučio je da preduzme odgovornost zbog onih za koje je bio zadužen", rekao je predsjednik Atletskog saveza Rusije Valentin Balahničev.

Podsjećamo, međunarodna atletska federacija (IAAF) je ranije ove nedelje privremeno suspendovala troje ruskih olimpijskih šampiona u brzom hodanju zbog dopinga.

Suspendovani su olimpijski šampioni Sergej Kirdjapkin, koji je osvojio zlato u trci na 50 kilometara na Igrama u Londonu 2012. godine, Valeri Borkin koji je trijumfovao u trci na 20 kilometara u Pekingu i Olga Kaniskina, osvajačica zlatne medalje u trci na 20 kilometara u Pekingu.

Pod istragom zbog dopinga su i Sergej Bakulin i Vladimir Kanajkin, koji su osvojili zlatnu i srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2011. godine.

Maslakov (70) je trener od 1973. godine, trenirao je atletičare iz bivšeg Sovjetskog saveza, Zajednice nezavisnih država i sada Rusije.