latinica  ћирилица
23/01/2015 |  19:30 | Autor: sportske.net

Grčka kažnjava klubove zbog finansijskog fer-pleja

Disciplinska komisija Fudbalske federacije Grčke donijela je odluku o izbacivanju Niki Volosa u drugu ligu zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Oduzimanjem bodova i izbacivanjem u niži rang takmičenja u Grčkoj je počeo obračun sa klubovima koji krše pravila finansijskog fer-pleja, prenosi portal sportske.net.

OFI sa Krita suočio se sa oduzimanjem 6 bodova zbog dugovanja prema srpskom internacionalcu Aleksandru Pešiću dok je Niki Volos kažnjen znatno drastičnije.

Klub iz zaliva Volos izbačen je i drugu ligu i kažnjen sa 10.000 evra zbog kršenja finansijskog fer-pleja a narednu sezonu počeće sa -6 bodova.

"Pošto Niki Volos nije mogao da odigra posljednjih pet mečeva zabranjeno im je da učestvuju u daljem takmičenju i premješteni su zbog toga u drugu ligu, gdje će startovati sa minus šest bodova" stoji u saopštenju grčke Superlige.

Ista sudbina verovatno čeka i OFI sa Krita koji je na kratko izbjegao najgori scenario.

Taj klub napustilo je više od 20 igrača pa trener Nikos Anastopulos za naredne utakmice na raspolaganju ima samo devetoricu igrača zbog čega će omladinci morati da budu priključeni prvom timu.