latinica  ћирилица
24/01/2015 |  11:03 | Autor: RTS

Radonjić: Presudili sjajan šut Barse spolja i kraj prvog dijela

Trener košarkaša Crvene zvezde, Dejan Radonjoć, smatra da ključ pobjede Barselone leži u većem broju skokova, sjajnom šutu spolja i seriji na kraju prvog poluvremena.

"Čestitam ekipi Barselone na zaluženoj pobjedi. Zaslužili su je, prije svega sjajnim skokom u napadu. Počeli smo veoma dobro u napadu ali potom napravili niz grešaka. Oni su to iskoristili serijom na kraju druge dionice i odlijepili se. Pokušali smo da se vratimo u nastavku ali u tome nismo uspjeli, i pored velikog truda mojih igrača. Bili smo nemoćni protiv njihovog šuta za tri poena, pogotovo u pomenutoj seriji koja je odlučila pobednika meča", rekao je Radonjić nakon susreta, a prenio RTS.

Trener Barselone Ćavi Paskval rekao je da su njegovi košarkaši zabilježili važnu pobjedu protiv Crvene zvezde, uprkos velikom broju grešaka.

"Ovo je bila veoma važna utakmica, veoma važna pobjeda u Top 16 fazi. Pravili smo mnogo glupih grešaka, ali je najvažnije da smo pobijedili. Razlika koju smo stekli krajem prvog dela bila je presudna da dobijemo ovaj meč. Zaista sam srećan zbog pobjede", rekao je Paskval na terenu odmah poslije utakmice.

Podsjećamo, Barselona je savladala Crvenu zvezdu na svom parketu rezultatom 92:77 u meču četvrtog kola Top 16 faze Evrolige.