latinica  ћирилица
25/01/2015 |  14:03 | Autor: SRNA

Srpski poslovno - investicioni forum u Emiratima

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima /UAE/ počeo je Srpski poslovno-investicioni forum, na kome će vlasnici malih i srednjih preduzeća iz Srbije imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima tržišta UAE i pronađu poslovne partnere.

 
Srpski poslovni savjet organizije forum u pet emirata UAE /Abu Dabi, Dubaji, Fudžajira, Ras al Hajma i Šardža/, a u delegaciji Srbije je više od 30 predstavnika raznih preduzeća, organizacija i lokalnih samouprava.

Direktor Srpskog poslovnog saveta u UAE Mirjana Radenović Ratković najavila je da će se forum detaljno baviti mogućnostima i uslovima poslovanja i investiranja u svakom od pet emirata.

Ona je navela da će privrednici iz Srbije imati priliku da učestvuju u brojnim sastancima, prezentacijama i da se upoznaju se poslovnom klimom u UAE, načinom poslovanja, zakonima, tradicijom i običajima i potencijalnim partnerima, odnosno investitorima.

Ratkovićeva je istakla da je krajnji cilj da se stvore uslovi za povećanje obima robne razmjene između Srbije i Emirata.

Srpski poslovni savjet osnovan je u januaru 2014. godine u Abu Dabiju, uz podršku Ambasade Srbije u UAE, sa osnovnim ciljem da stvori i poboljša poslovne prilike i investicije između dvije zemlje.