latinica  ћирилица
26/01/2015 |  13:59 | Autor: RTRS

Đoković u četvrtfinalu, slijedi Raonić

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale Australijan opena savladavši Žila Milera iz Luksemburga rezultatom 6:4, 7:5, 7:5.
Novak Đoković - Foto: AP
Novak ĐokovićFoto: AP

Prvi nosilac turnira nije imao problema u meču sa 42. igračem svijeta. Novak je napravio brejk na 3:3 u prvom setu i prvu dionicu riješio sa 6:4. Drugi set donio je sličnu situaciju na terenu, oba igrača dobijala su gemove na svoj servis da bi srpski teniser napravio brejk na 5:5, poveo sa 6:5 i rustinski odservirao za kraj drugog seta.

Identična situacija viđena je u trećem setu, Novak ponovo pravi brejk na 5:5 i svojim servisom ovjerava prolaz među osam najboljih.

Đoković je meč završio sa 46 vinera i 13 sa servisa, uz 16 neprisiljenih grešaka. S druge strane, Miler je napravio 37 direktinih poena, ali je napravio 31 neforsiranu grešku.

Najbolji tenisaer svijeta će se za plasman u polufinale boriti sa Milošem Raonićem koji je eliminisao Felisijana Lopeza sa 6:4, 4:6, 6:3, 6:7, 6:3.

Srpski i kanadski teniser do sada su se sastali četiri puta i iz svih mečeva Novak je izašao kao pobjednik. Posljednji put su se sastali prošle godine u finalu Masters turnira u Parizu kada je Đoković slavio sa 6:2, 6:3.

Nakon danas odigranih mečeva, poznati su svi parovi četvrfinala.

Branilac titule, Stanislas Vavrinka sastaće se sa Јapancem Keijim Nišikorijem, dok će treći teniser svijeta Rafael Nadal polufinale pokušati izboriti u meču sa Čehom Tomašom Berdihom. U posljednjem meču četvrtfinala sastaće se domaći teniser Nik Kirjos i Britanac Endi Marej.