latinica  ћирилица
26/01/2015 |  20:16 | Autor: Glas Srpske

UEFA "olakšala" Slaviju za 16.000 KM

Dok fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajevo vrijedno treniraju da bi spremno dočekali nastavak prvenstva, uprava kluba bori se sa finansijskim problemima, a so na ranu "plavo-bijelima" je odluka UEFA da moraju uplatiti 16 hiljada maraka.
FK Slavija - Foto: RTRS
FK SlavijaFoto: RTRS

Naime, "Sokolovima" su prošle godine oduzeta dva boda jer nisu na vrijeme platili 70 hiljada maraka za bivšeg fudbalera Levanija Kutaliju gruzijskoj ekipi Zugdidi. Slavija je u međuvremenu u ratama isplatila dug, ali su čelnici kluba istovremeno podnijeli žalbu kod UEFA smatrajući da je kazna previsoka. I kada su konačno pomislili da je "slučaj Kutalija" završen, uslijedio je novi šamar iz Niona - žalba je odbijena, pa klub iz Istočnog Sarajeva mora da plati osam hiljada franaka, što je gotovo 16 hiljada maraka, koliko koštaju troškovi za žalbu.

"Sve manje i manje novca stiže u klub i ovo je veliki udar na naš budžet. Nemamo druge, moramo platiti. Ne želimo da nam ponovo oduzmu bodove i da ugrozimo opstanak u ligi", rekao je predsjednik Slavije Zdravko Šavija, a prenio Glas Srpske.

U klubu ozbiljno razmišljaju da priliku pruže igračima iz omladinskog pogona, jer nemaju novca za pojačanja. Slavija je na dobrom putu da izbori opstanak u bh. eliti, zbog čega najavljuju da će u prvih šest kola igrati u najjačem sastavu, a potom će priliku dobiti omladinci koji treniraju sa prvim timom.

"Mislim da je to jedino dugoročno rješenje u klubu. Imamo najmlađu ekipu u prvenstvu i spremamo još veće podmlađivanje ekipe. Zadovoljan sam dosadašnjim pripremama, svi se trude i bore što mi je drago. Što je veća konkurencija, to su veće šanse da realizujemo sve što planiramo na proljeće", istakao je šef stručnog štaba Slavije Dragan Radović.