latinica  ћирилица
26/01/2015 |  20:34 | Autor: RTRS

"Dan fudbala" u Banjaluci (VIDEO)

Fudbalski savez Republike Srpske i sportski "Žurnal" izabrali najbolje u fudbalu Republike Srpske za 2014. godinu.
Dani fudbala u Banjaluci - Foto: SRNA
Dani fudbala u BanjaluciFoto: SRNA

Akciju "Dan fudbala" po četvrti put zajednički su organizovali Fudbalski savez Republike Srpske i beogradski dnevni sportski list "Žurnal", na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja za najboljeg fudbalera Srpske, perspektivnog fudbalera, trenera, sportskog radnika i sudije.

Najboljim fudbalerom Srpske za 2014. godinu, proglašen je novi fubdaler Mladosti iz Velike Obarske Davor Arnautović. On je kapiten reprezentacije Republike Srpske do 23 godine i dosadašnji član prvoligaša Srpske Podrinja iz Јanje, koji će dres Mladosti nositi u proljećnom dijelu sezone.

- Mnogo mi ovo znači za nastavak karijere. Priznanje će mi dati dodatni motiv da napredujem i poboljšam svoje kvalitete - rekao je za Arnautović.

Titulu najboljeg trenera Srpske u 2014. godini ponio je šef stručnog štaba banjalučkog Borca Vinko Marinović. On se  zahvalio saradnicima i Upravi, koja im je omogućila kvalitetne uslove za rad. Takođe, riječi zahvalnosti je uputio i  navijačima koji su ih bodrili.

Najperspektivniji igrač Srpske je Miloš Aćimović, novi fudbaler mostarskog Zrinjskog, koji je tokom jesenje polusezone nosio dres matičnog Leotara.

Najbolji fudbalski radnik je Svetozar Evđić iz Šamca, dok je Banjalučanin Dragan Petrović najbolji je sudija. Nagradu za životno djelo "Doktor Milan Јelić" primio je Ratko Radovanović iz Bijeljine.

Srpski arbitar Milorad Mažić, primio je zlatnu povelju "Miljan Miljanić", dok je zlatnu plaketu FS RS dobio srbijanski stručnjak Milovan Rajevac.