latinica  ћирилица
27/01/2015 |  16:39 | Autor: RTRS

Čelinac- Otvorena OŠ "Miloš Dujić"

U okviru Svetosavskih svečanosti, osveštana je i otvorena novosagrađena Osnovna škola "Miloš Dujić" u Čelincu.
Otvorena Osnovna škola u Čelnicu - Foto: SRNA
Otvorena Osnovna škola u ČelnicuFoto: SRNA

Izgradnja škole, čija je površina 5.000 metara kvadratnih, koštala je 4,4 miliona KM.

Centralnu Osnovnu školu "Miloš Dujić" pohađa 616 učenika, raspoređenih u 29 odjeljenja, kaže direktor šlole Siniša Begović. On očekuje da će uz pomoć Vlade Srpske i donatora, škola biti i dodatno opremljena.

Svečanosti je prisustvovala i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović koja je obećala da će se Vlada angažovati da u narednom periodu obezbijedi sredstva za uređenje vanjskog prostora škole.

- Ovo je jedan od velikih projekata koji smo uspjeli da realizujemo u okviru programa modernizacije škola u Republici Srpskoj, u sklopu kojeg je stotinu škola izgrađeno ili rekonstruisano, u kojima su sanirani ili dograđeni postojeći školski objekti -  rekla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković rekao je da novi školski objekat ima 29 učionica, prostorije za djecu sa posebnim potrebama, za produženi boravak, kao i ostale preteće sadržaje. Prema njegovim riječima, ukupna vrijednost objekta je 4,4 miliona KM, a novac su, osim Vlade Srpske, obezbijedili Evropska komisija posredstvom UNDP, UNICEF i Vorld vižna, u iznosu od 450.000 KM.

Svečanosti otvaranja novosagrađenog objekta škole prisustvovali su, osim premijerke Srpske i rukovodstva opštine, i predsjednik ANURS Rajko Kuzmanović, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, ministarka porodice, omladine i sporta Јasmina Davidović, te brojni roditelji i učenici ove škole. 

Svečanost otvaranja novosagrađenog objekta škole organizovana je u okviru Svetosavskih svečanosti, a prethodili su joj Sveta liturgija u hramu Svetog arhangela Gavrila i čin osveštanja objekta.