latinica  ћирилица
28/01/2015 |  10:26 | Autor: Glas Srpske

Grujić seli u Norvešku (VIDEO)

Kapiten Fudbalskog kluba Borac u protekloj polusezoni Vladan Grujić profesionalnu karijeru će nastaviti u Norveškoj, gdje je već nosio dres sadašnjeg člana treće lige, Askera.

Grujić (34) u nastavku karijere nastupaće za klub pod imenom Asker, koji je prošle sezone u jednoj od trećeligaških grupa zauzeo 13. mjesto i trebalo je da se u narednoj sezoni takmiči u nižem rangu, ali će, zbog reorganizacije treće lige, po svemu sudeći ostati u istoj, prenio je potal "borac-sport.com".

Pored takmičarskih mečeva za prvi tim, Grujić, za čiji prelazak u Norvešku Borac neće dobiti obeštećenje, istovremeno će trenirati i mlađe kategorije ovog norveškog kluba.

"Dok još budem aktivan igrač, uporedo ću trenirati kadete ili juniore tima. To još treba da dogovorim sa ljudima iz kluba. Završio sam prvi semestar za B licencu i tako mogu da vodim ekipu i da se usavršavam. Smatram da imam dobre uslove za to. Cilj mi je da ostvarim trenersku karijeru i to je jedan od razloga što sam prihvatio da odem u Norvešku. Takođe, smatram da su gore mnogo bolji uslovi za život moje porodice", dodao je Grujić

Grujiću je ovo treći odlazak iz Borca. U prvom navratu Grujić je bio član Borca od 1998. do 2001. godine, a u međuvremenu je bio na pozajmici u Obiliću. Nakon prvog "mandata" u Borcu, prešao je u redove beogradske Crvene zvezde, za koju je odigrao samo tri utakmice, nakon čega se vratio u Borac. Uslijedili su nakon toga Keln, Alanija, Liteks, Sarajevo, Mos, Laktaši, AEP Pafos i Aris Limasol i, na kraju, povratak u Borac i Banjaluku pred početak proljećnog dijela sezone 2012-13.

Grujić je u proteklih 15 kola ove sezone postigao dva pogotka (Široki Brijeg i Velež), a bio je strijelac i jednog pogotka na utakmici osmine finala Kupa BiH na Gradskom stadionu u Banjaluci protiv prijedorskog Rudara.