latinica  ћирилица
28/01/2015 |  11:39 | Autor: RTRS

Đoković u polufinalu Australijan opena (VIDEO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena savladavši Kanađanina Miloša Raonića sa 3:0, po setovima 7:6, 6:4, 6:2, nakon dva sata igre.
Novak Đoković - Foto: AFP
Novak ĐokovićFoto: AFP

Prvi reket svijeta nije imao problema u meču sa osmim igračem svijeta. U prvom setu, oba tenisera uspješno su rješavala gemove na svoj servis, tako da je set riješen u 13. gemu u kojem se Đoković bolje snašao.

Srpski teniser je drugu dionicu počeo brejkom već u prvom gemu, da bi do kraja seta rutinski došao do 6:4. Kanadski teniser pao je u trećoj dionici, Đoković prvo pravi brejk na 1:1, a zatim i na 3:1, da bi svojim servisom stigao to velikih 5:1 u odlučujućem setu. Raonić je lako servisom stigao do 2:5, da bi Đoković bez problema svojim servisom završio meč.

Raonić je u meču sa Đokovićem imao 34 vinera, jedan više od srpskog tenisera, 15 as servisa, ali i 36 neprisiljenih grešaka naspram 17 Novakovih. 

Najbolji teniser svijeta će se u polufinalu sastati sa braniocem titule u Melburnu,Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je ranije jutros eliminisao Keija Nišikorija iz Јapana.

Đoković i Vavrinka do sada su se sastali 19 puta, a srpski teniser vodi sa 16-3 u pobjedama. Posljednji put sastali su se na završnom Masters turniru sezone u Londonu prošle godine, kada je Đoković slavio sa 6:3, 6:0.