latinica  ћирилица
28/01/2015 |  21:35 | Autor: RTRS

Zvornički zeolit na američkom tržištu

Kompanija "Alumina" iz Zvornika u prvom kvartalu ove godine isporučiće na američko tržište oko 600 tona zeolita, dok su očekivanja da će kompanija u 2015. godini na ovo tržište plasirati do 2.000 tona zeolita za molekulska sita.

Prve količine zeolita – proizvoda sa oznakom "Alumine", koji ima široku primjenu u raznim industrijama i po kome je ova kompanija iz Republike Srpske postala prepoznatljiva na evropskoj poslovnoj mapi, isporučene su na američko tržište krajem prošlog i tokom ovog mjeseca.

Direktor Sektora marketinga "Alumine" Radislav Filipović rekao je da je, osim izvanrednog kvaliteta proizvoda i konkurentne cijene, potencijalnom kupcu potrebno obezbijediti znatno više argumenata da bi započeo saradnju sa novim dobavljačem umjesto postojećeg.

Ističući da nije lako obezbijediti novog kupca, odnosno novo tržište, Filipović je rekao da je, zahvaljujući kvalitetu proizvoda i dobroj saradnji sa partnerima iz Evrope, "Alumina" dosegla i američko područje na kojem planira da širi prodajnu mrežu.

Kompanija "Alumina" trenutno je među vodećim proizvođačima zeolita u Evropi. Sarađuje sa poznatim i renomiranim kompanijama na, kako u Fabrici kažu, “zdravoj ekonomskoj osnovi“, pri čemu se, gdje je to moguće, nastoji izgraditi pravi partnerski odnos.