latinica  ћирилица
29/01/2015 |  13:23 | Autor: SRNA

Vasić: Staviti u punu funkciju Policijsku stanicu u Šamcu

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je danas u Šamcu da je zgrada Policijske stanice u ovoj opštini pretrpjela teška oštećenja tokom poplava i da će se tražiti rješenje da bude stavljena u punu funkciju.
Direktor Policije Srpske Gojko Vasić u posjeti PS u Šamcu - Foto: SRNA
Direktor Policije Srpske Gojko Vasić u posjeti PS u ŠamcuFoto: SRNA

Vasić je naveo da je zgrada policije u Šamcu od sitne cigle, koja se teško suši, i da će se vidjeti da li će moći da bude obnovljena u istom kapacitetu, a, ako to ne bude moguće, tražiće se drugo rješenje.

- Ako bude potrebno to ćemo uraditi iz naših sredstava i naših investicija i ovu stanicu staviti u funkciju, naglasio je Vasić, koji je u Policijskoj stanici Šamac danas boravio sa načelnikom Centra javne bezbjednosti Doboj Goranom Đurkovićem i direktorom ICITAP programa u BiH Čarlsom Benetom.

Vasić je zahvalio za dva kontejnera, donaciju ICITAP-a, koji su postavljeni pored zgrade Policijske stanice, a u kojima boravi dio policije.

Direktor Policije Srpske Gojko Vasić u posjeti PS u Šamcu , FOTO: Srna

- Kontejneri su omogućili rad PS Šamac, dok zgrada ne bude potpuno u funkciji,  rekao je Vasić i podsjetio da su ovakvi kontejneri postavljeni u Doboju, Šekovićima i Bijeljini.

Direktor programa ICITAP u BiH Čarls Benet, rekao je da su kontejneri veoma kvalitetni i da jedan košta oko 6.000 dolara.

Načelnik CЈB Doboj Goran Đurković rekao je da su u toku radovi na zgradi Policijske stanice u Šamcu, i planirano je da budu završeni do maja.

Đurković je rekao i da poplave nisu uticale na bezbjednosnu situaciju na ovom području.

- Zadovoljan sam radom policije. Stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće, istakao je Đurković.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Šamac Ignjatije Bijelić kaže da su policijski pripadnici tokom poplava radili u otežanim uslovima na četiri lokacije i da su zahvaljujući donaciji poboljšani uslovi rada.