latinica  ћирилица
29/01/2015 |  14:42 | Autor: TANЈUG

Moskva poziva BiH da ne isporučuje municiju Kijevu

Rusija je pozvala BiH da odustane od planova da isporuči municiju Kijevu, saopštio je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

Ruski diplomata izrazio je zabrinutost zbog izvještaja da "zemlja u jugoistočnoj Evropi koja je trpjela užase bratoubilačkog rata od 1992. do 1995." planira da isporuči municiju Ukrajini, javila je ruska novinska agencija Tas, prenosi Tanjug.

"Apelujemo na vlasti Bosne i Hercegovine da odustanu od planova da isporuče Kijevu municiju. Takvi planovi su u suprotnosti sa međunarodnim normama i obavezama preuzetih prema OEBS-u", rekao je, između ostalog, Lukaševič.

Glavna je briga što će to oružje ukrajinska vojska iskoristiti da nastavi granatiranje gradova i ubijanje miroljubivih građana na jugoistočku Ukrajine, rekao je Lukaševič.

Prema njegovim rečima, takav korak koji  dolazi u trenutku eskalacije oružanih akcija na jugoistoku Ukrajine, "neće doprinijeti miru u naseljima u ovom regionu i dovešće do novih besmislenih žrtava među civilima".