latinica  ћирилица
29/01/2015 |  15:27 | Autor: RTRS

U petak vjetrovito, uveče zahlađenje

U Republici Srpskoj u petak će biti toplije i vjetrovito uz obilne padavine u Hercegovini.
Vjetar - Foto: TANЈUG
VjetarFoto: TANЈUG

Ujutru vjetrovito uz jaku kišu u Hercegovini i olujni jugo. U ostalim predjelima slabija kiša, na višim planinama slab snijeg, a na krajnjem istoku u prvom dijelu dana suvo. Tokom dana kiša nastavlja da jača i u Hercegovini će biti obilnih padavina. Najmanje padavina će biti u Semberiji i na istoku, gdje će biti i najtoplije. Kasnije popodne i uveče temperatura opada i kiša postepeno prelazi u susnježicu i snijeg, a na jugu i sjeveroistoku kiša.

Duvaće umjeren do jak jugo, a u Krajini i Hercegovini olujno jak vjetar. Јutarnja temperatura vazduha od minus tri na istoku do sedam stepeni Celzijusovih na jugu i zapadu. Maksimalna dnevna od osam do 14 stepeni, u višim predjelima na istoku od četiri stepena. Uveče jače zahlađenje.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

U prvom dijelu dana toplo i vjetrovito sa kišom. Kiša će ujutru biti slaba, tokom dana će jačati, a uveče uz zahlađenje kiša može preći u susnježicu. U noći ka suboti padavine slabe i prestaju. Duvaće vrlo jak jugo, uveče vjetar postepeno slabi. Јutarnja temperatura vazduha oko pet, a maksimalna dnevna oko 12 stepeni.