latinica  ћирилица
30/01/2015 |  08:35 | Autor: novosti.rs

Lazović seli u Kinu

Danko Lazović više nije fudbaler Partizana.

Kineski prvoligaš Tjandžin Teda uspio je da ispuni finansijske zahtjeve iskusnog napadača, pa će "crno-bijeli" u nastavak sezone ući bez jednog od najvažnijih igrača.

Podsjećamo, priča koja traje posljednjih nekoliko dana dobila je epilog u srijedu uveče kada je Lazović preko menadžera utanačio svoje finansijske zahteve. Kako klub, na čijoj klupi sjedi holandski stručnjak Ari Han, od starta nije zatezao oko njegovih godišnjih primanja (navodno milion evra po sezoni), prepreka ka realizaciji posla praktično nije ni bilo. Shodno dogovoru koji je postignut preksinoć Lazović će ostati sa ekipom do sutrašnjeg povratka iz Beleka, a odmah zatim slijedi pakovanje kofera i odlazak u najmnogoljudniju državu.

Dogovorena saradnja sa sedmoplasiranom ekipom kineskog prvenstva u prethodnoj sezoni glavni je razlog što je Lazović propustio jučerašnju poslednju pripremnu utakmicu u Beleku protiv bečke Austrije. Rizikovanje povrede u trenutku kada se milionski ugovor nalazi u džepu je svakako posljednje što je Lazoviću potrebno u ovom trenutku.