latinica  ћирилица
30/01/2015 |  09:09 | Autor: TANЈUG

"Delije" rasplakale Sašu Obradovića (VIDEO)

Trener košarkaša Albe Saša Obradović rekao je da je veoma emotivno doživio meč protiv Crvene zvezde i poručio da mu mnogo znači doček koji su mu priredili navijači.

"Skoro nisam osjetio ovakav ambijent, lijepo je igrati, pa neka sam i na suprotnoj strani. Emotivno sam odregovao, nije lako, na kraju krajeva svoj je narod, a kamoli kada si Zvezdino dijete. Neviđeno mi znači doček i bilo je teško voditi utakmicu protiv bivšeg, voljenog kluba, hvala navijačima. Najbolji su, iako su i naši dobri", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je istakao da je Zvezda sasvim zasluženo ostvarila prvu pobjedu u Top 16 fazi Evrolige poslije četiri poraza.

"Nismo kontrolisali igru, pogotovo u napadu, i imali smo mnogo izgubljenih lopti. Teško je bilo vratiti se u igru i nadoknaditi zaostatak, ali nemam ništa da zamerim igračima. Očigledno je da možemo bolje, moji igrači su pali u atmosferi", rekao je Obradović, uz ocjenu da je Crvena zvezda odigrala možda i najbolji meč ove sezone.

"Alba nema velike ciljeve poslije plasmana među 16 najboljih u Evropi, ali danas nismo naučili lekciju, jer sam očekivao bolju igru. Sve čestitke Zvezdi, koja nije igrala u posljednje vrijeme na najboljem nivou, i pored pobjeda. Večeras je odigrala možda najbolji meč i čestitam joj na tome", kazao je Obradović.

Navijači u Pioniru sjajno su dočekali bivšeg igrača beogradskog kluba, kome su pred početak susreta priredili ovacije.
Nekoliko minuta uzvikivali su njegovo ime, a, ganut dočekom, Obradović nije skrivao emocije i suze.

Crvena zvezda se odužila Obradoviću poklonom za njegov 46. rođendan, uručen mu je uramljen dres "crveno-bijelih" sa brojem šest, kojeg je nosio tokom igračke karijere.

U narednom 6. kolu Top 16 faze Crvena zvezda dočekuje 5. februara ekipu Žalgirisa, dok Alba dan kasnije dočekuje Panatinaikos.