latinica  ћирилица
30/01/2015 |  10:24 | Autor: B92

Košta osporava optužbe za nasilničko ponašanje

Napadač Čelzija Dijego Košta odlučio je da ospori optužbe Fudbalske asocijacije Engleske za nasilničko ponašanje i ima punu podršku "Plavaca".

Naime, španskom fudbaleru prijeti suspenzija na tri utakmice zbog poteza na utakmici sa Liverpulom u Liga kupa, kada je zgazio Emrea DŽana.

Ukoliko mu ne uspije da u potpunosti ospori optužbe, Kosta će propustiti duele sa Mančester Sitijem, Aston Vilom i Evertonom.

Košta je poslije incidenta sa DŽanom, izveo sličan potez prilikom okršaja sa Martinom Škrtelom, ali je Fudbalska asocijacija objavila da neće podizati nikakav postupak povodom toga.

Čelzi se plasirao u finale Liga kupa zahvaljujući golu Branislava Ivanovića u produžetku za trijumf 1:0, odnosno prolazak dalje ukupnim rezultatom 2:1.

Pošto je Liga kup takmičenje Fudbalske lige Engleske, disciplinski postupci se razlikuju od Premijer lige, u kojoj tročlana komisija koju čine bivše sudije odlučuju da li će neko biti kažnjen ili ne.

Sudija na meču u ponedjeljak nije vidio incident koji se desio i zbog toga je posle pregledavanja snimka odlučeno da Košta treba da bude kažnjen.

U Koštinu odbranu stao je menadžer Čelzija Žoze Murinjo, koji je za oba gaženja španskog fudbalera rekao da su bili slučajni.