latinica  ћирилица
31/01/2015 |  09:11 | Autor: sportal.rs

Trener Lokomotive platio pripreme crnogorske Mladosti

Miodrag Božović Grof spada u najcjenjenije trenere sa ovih prostora, a poslije ovog gesta popularnost će mu sigurno još porasti.
Miodrag Božović - Foto: Novosti.rs
Miodrag BožovićFoto: Novosti.rs

Naime, crnogorski stručnjak, koji trenutno sa klupe predvodi moskovsku Lokomotivu, riješio je da plati kompletne pripreme ekipi Mladosti iz Podgorice u Turskoj.

Zbog očajne finansijske situacije trenutno trećeplasirana ekipa crnogorskog prvenstva zakazala je pripreme u Ulcinju, ali je onda uslijedio pozitivni šok.

"Prije nekoliko dana Božović me je pozvao iz Antalije, gdje se pripremao sa svojom Lokomotivom, i pitao me da li smo raspoloženi da dođemo u Tursku, sve o njegovom trošku", rekao je za podgoričke Vijesti Miodrag Vukićević, član uprave Mladosti i nekadašnji fudbaler.

Da stvar bude interesantija, Božović nikada u karijeri nije nosio dres Mladosti. Naprotiv, bio je fudbaler, kapiten, kasnije i trener gradskog rivala Budućnosti.

"Ovo je gest koji nije zabilježen na ovim prostorima i ne postoje riječi kojima možemo da izrazimo zahvalnost Božoviću, po meni najboljem treneru na prostorima bivše Јugoslavije", oduševljen je Vukićević.

Podgoričani su, naravno, odmah otkazali pripreme u Ulcinju, uštedjeli sredstva, i počeli da se spremaju za put u Antaliju, gdje će boraviti od 2. do 12. februara i to sve o Grofovom računu.