latinica  ћирилица
31/01/2015 |  11:38 | Autor: RTRS

Serena Vilijams vladarica Australijan opena (VIDEO)

Američka teniserka Serena Vilijams pobjednica je prvog Grend slem turnira sezone savladavši u finalu Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6:3,7:6.
Serena Vilijams - Foto: AP
Serena VilijamsFoto: AP

Najbolja teniserka svijeta je tako ostvarila svoju 17. pobjedu u 19 međusobno odigranih mečeva sa drugom igračicom planete.

Finale prvog Grend slem tunrira sezone proteklo je u dominaciji Amerikanke koja je prvu dionicu riješila sa tri brejka, iako je izgubila jedan gem na svoj servis.

U drugoj dionici igrao se gem za gem, da bi se pri rezultatu 5:4 sa Serenu, Šarapova spasila meč loptu na svoj servis, tako da se set odlučio u 13. gemu.

Najbolja teniserka svijeta pravi dva mini brejka za 4:1. Nervoza je učinila svoje i Vilijamsova pravi nekoliko grešaka, tako da Šarapova stže na svega poena zaostatka (4:5). Uslijedila su dva hrbara poena sa obje strane. Najprije je Serena vinerom iz servisa stigla do dvije meč lopte da bi Marija sjajnom igrom spasila prvu. Međutim, Amrikanka sjajnim as servisom u narenom poenu dolazi do velikog trijumfa.

Vilijamsova je meč završila sa 38 direktnih poena, 18 odserviranih as udaraca i 25 neforsiranih grešaka. S druge strane, Šarapova je napravila 21 viner, uz pet as servisa i 15 neprisiljenih grešaka.

Serena je osvojila svoj šesti trofej u Melburnu, i u Open eri je trenutno najtrofejnija igračica kada je riječ o prvom Grend slem turniru sezone.