latinica  ћирилица
21/02/2015 |  08:59 | Autor: RTRS

"Јahorina 2015": Danas trke slaloma i veleslaloma

Na međunarodnom skijaškom takmičenju u alpskim disciplinama FIS kup "Јahorina 2015" danas i sutra biće vožene trke u slalomu i veleslalomu na stazi Skočine - Prača.
Marko Rudić, FIS kup Јahorina - Foto: SRNA
Marko Rudić, FIS kup ЈahorinaFoto: SRNA

FIS kup "Јahorina 2015", koje je okupilo 51 takmičara iz 13 zemalja, otvorila je sinoć u Hotelu "Bistrica" ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović.

"Riječ je o takmičarima iz Hrvatske, Bugarske, Srbije, Slovenije, Holandije, Norveške, Irske, Grčke, Švajcarske, Turske, Slovačke, Češke i BiH, odnosno Republike Srpske i Federacije BiH, što dovoljno govori o nivou ovog takmičenja", rekla je Davidovićeva.

Ona je uputila riječi dobrodošlice svim takmičarima, sa željom da postignu vrhunske rezultate i da uživaju u svom prelijepom sportu i fer nadmetanju, bez povreda.

Davidovićeva je naglasila da je Vlada Republike Srpske i ove godine finansirala ovo tradicionalno ski-takmičenje sa 30.000 KM, kao i prošle godine, jer je FIS kup "Јahorina" ocijenila kao "sportsku manifestaciju od posebnog značaja za Republiku Srpsku".

Riječ je o važnom skijaškom takmičenju koje se tradicionalno održava na Јahorini i boduje na evropskom nivou.

Tehnički direktor Fis kupa "Јahorina 2015" je Vladimir Lučić, a tehnički delegat Dušan Gorišek.

Iz Olimpijskog centra "Јahorina" poručuju da su sve ski-staze idealno pripremljene i da je kompletan vertikalni transport u punoj funkciji.