latinica  ћирилица
22/02/2015 |  08:40 | Autor: RTRS

Zemljotres pokrenuo zemlju u rudniku Dubrave, poginula četiri lica (VIDEO)

Na površinskom kopu Dubrave kod Živinica usljed odrona velikih količina zemlje zatrpano je nekoliko osoba koje nisu zaposlene u ovom rudniku, potvrdio je danas portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.
Potraga za nestalim - Foto: klix.ba
Potraga za nestalimFoto: klix.ba

Kako saznaju federalni mediji, Adel Šehić, Alem Dedić, Arif Alibašić i Edin Herić poginuli su kada se na njih obrušila zemlja na Površinskom kopu Dubrave nakon zemljotresa koji je sinoć pogodio područje Tuzlanskog kantona. Nesreću je preživjela jedna osoba.

Spasioci su izvukli tijelo Edina Herića nastradalog na Površinskom kopu Dubrave, a ispod zemljanog nanosa ostali su još Alem Dedić, Arif Alibašić i Adel Šehić, javio je "Dnevni avaz".

Oni su poginuli na radilištu gdje se vrši otkopavanje uglja. Prema prvim informacijama, riječ je o osobama koje nelegalno kopaju ugalj.

Oni su u međusmjeni ušli s dva traktora na radilište, gdje je otkopan ugalj i gdje je mehanizacija rudnika Dubrave i s bagera pretovarali ugalj u traktore. Tom prilikom sloj zemlje se obrušio na njih, pri čemu je zatrpan traktor i bager.