latinica  ћирилица
22/02/2015 |  10:15 | Autor: sportal.rs

Novi Pazar: Tražimo reakciju FSS ili FIFA

Fudbaski klub Novi Pazar oglasio se povodom nacionalističkih ispada navijača Rada tokom utakmice dva tima na Banjici i traži hitnu reakciju nadležnih fudbalskih organa.

U suprotnom, najavljuju iz Pazara, obratiće se direktno Svjetskoj fudbalskoj federaciji.

Pristalice kluba sa Banjice su tokom meča istakli transparent "biće rata" i palili zastavu Albanije i samoproklamovane države Kosovo.

"Očekujemo hitnu reakciju FSS, Disciplinske komisije i svih organa koji vode fudbal u Srbiji, nakon današnjeg trasparenta koji su istakli navijači Rada, kaže se u saopštenju za javnost Fudbalskog kluba Novi Pazar.

Čelnici kluba smatraju da su sudija na meču i delegat morali da zaustave susret zbog toga ili, kako navode "možda nije strašno kada neko poziva na rat, skandira nacionalisticke parole i pali zastave"

"Da se ovo desilo u Novom Pazaru vjerovatno bi se do sad proglasila vanredna situacija. Očigledno je da, kad je u pitanju Novi Pazar, aršini su sasvim drugačiji i sve je strašno kad mi nešto uradimo i sasvim je normalno da budemo kažnjeni pola prvenstva bez publike. Ako se Savez ogluši na ovaj alarmantan transparent i ne izrekne disciplinske mjere, obratićemo se organima FIFA", najavlju iz Pazara.