latinica  ћирилица
22/02/2015 |  10:36 | Autor: TANЈUG

Zvezda i Mega Leks za trofej Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde i Mega Leksa sastaće se drugu godinu zaredom u finalu Kupa Radivoja Koraća.
Košarka - Foto: ilustracija
KošarkaFoto: ilustracija

U reprizi prošlogodišnjeg finala, Zvezda će u niškom Čairu pokušati da ostvari het-trik, a Mega prvi put u istoriji kluba dođe do trofeja "Žućkove ljevice".

U finalu prije finala, izabranici Dejana Radonjića pobijedili su Partizan sa 76:67 i došli u situaciju da treću godinu zaredom, a prvi put poslije 1975. godine u gradu na Nišavi osvoje pehar u najmasovnijem takmičenju.

"Crveno-bijeli" su imali malo vremena da se spreme za polufinalni meč, a još manje imaće da se odmore za novi izuzetno važan.

"Savladali smo Partizan, to je uvijek velika stvar za nas, ali u ovom trenutku razmišljamo o finalu, čeka nas meč protiv Mege, koja ima dobar i talentovan sastav. Moramo što prije da zaboravimo trijumf nad vječitim rivalom i okrenemo se meču protiv Mege. Nadam se da ćemo pobijediti i odbraniti trofej", rekao je Radonjić.

Mega Leks je mnogo lakše izborio mjesto u finalu nakon ubjedljivog trijumfa protiv Vršca od 85:66. Treneru Dejanu Milojevića u svježem sjećanju je prošlogodišnji poraz iz Pionira (81:80) kada je u neizvjesnoj završnici Nikola Јokić promašio šut za pobjedu.

"Ulazimo u finale rasterećeni, ne mislim da smo bez šansi. Iako su Partizan ili Zvezda izraziti favoriti, nikad se ne zna kada se igra jedna utakmica", rekao je Milojević.

Utakmica između Crvene zvezde i Mega Leksa igra se danas od 17 sati u dvorani "Čair".