latinica  ћирилица
22/02/2015 |  15:45 | Autor: RTRS

Јahorina: Trostruki trijumf Slovakinja u slalomu

Slalomsku trku Fis Kupa Јahorina 2015 danas je oblježio trostruku trijumf skijašica iz Slovačke.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

Pobjedila je Patra Hromcova, ispred Evelin i Natalije Hrehorove. Kod smučara najbolji poslije dvije vožnje bio je Slovenac Јure Čas. 

Takmičari su danas protiv sebe imali loše vrijeme, sa vjetrom, ali i pored toga odlično pripreljenu stazu. Kod slalomašica zabilježen je trostruku trijumf Slovakinja. Petra Hromcova je bila najbrža u obje trke i zabilježila vrijeme minut 50 sekundi 29 stotih dijelova sekunde. Njena zemljakinja Evelin Hrehorova je imala zakašnjenje od devet sekundi, a Natalija Hrehorova čitavih 11.

Najbolje plasirana domaća takmičarka bila je Sara Pekić. Ona je bila četvrta, a Željana Nešković se zaustavila na poziciji pet.

Kod smučara dvije zanimljive trke. Nakon prve vodio je Čeh Adam Kozman, dok je drugoplasirani bio Slovenac Јure Čas. Kasnio je Čas 29 stotih dijelova sekunde, a trećeplasirani Igor Lajkert predstavnik Bosne i Hercegovine imao je zakašnjene od 63 stota dijela sekunde. Nakon što je završena druga vožnja najviše razloga za slavlje imao je Slovenac Čas. Njegovo vrijeme iznosilo je minut 42 sekunde i 41 stotinka. Drugoplasirani je bio Čeh Kozman, a treći Igor Lajkret.