latinica  ћирилица
22/02/2015 |  19:01 | Autor: RTRS

Zvezda po treći put zaredom pobjednik Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde Telekom osvojili su Kup Radivoja Koraća savladavši u finalu Leks rezultatom 80:74 u niškom "Čairu".

Tim Dejana Radonjića je tako osvojio treću "Žućkovu ljevicu" zaredom, a osmi trofej u Kupu u istoriji, dok je Mega propustila šansu da osvoji prvi trofej, prenio je B92.

Јunak trijumfa Zvezde bio je Nikola Kalinić, koji je preuzeo odgovornost u samom finišu utakmice i postigao ključne poene kada se rezultat lomio.

Zvezda i Mega su odigrali zanimljivu utakmicu, punu preokreta, ali i grešaka. Milojevićevi izabranici su tokom većeg dijela kontrolisali rezultat, u prvom poluvremenu "crveno-bijeli" nisu ni uspjevali da im priprijete, ali je potom uslijedilo buđenje.

Zvezda je zaigrala svoju igru u trećem periodu, ali se Mega nije predavala, a najveća borba viđena je u posljednjoj četvrtini. Mega se odlično držala do posljednja dva minuta, ali je tada zasijao Kalinić, koji je odigrao odlično i u napadu i u odbrani i prelomio utakmicu.

Najkorisniji igrač finala Kupa bio je Luka Mitrović sa 21 poenom i 12 skokova, odnosno indeksom 29. Nikola Kalinić je dodao 17 poena i pet skokova, Markus Vilijams 14 poena i osam asistencija, a Boban Marjanović deset poena i pet skokova.

U timu Mege, Nenad Miljenović je imao 21 poen i osam skokova, Nikola Јokić je upisao 18 poena, a Nemanja Krstić 14 poena i šest skokova. Dvocifreni učinak imao je i Rade Zagorac, sa deset poena i pet skokova.